SCHIB Battle: Blind klimmen

ZWOLLE – Op woensdag 10 mei werd er door platform SCHIB een unieke SCHIB- battle georganiseerd. Bij OnCampus werd er blind geklommen. Deze activiteit was speciaal voor de hoofdbesturen van de Swolsche studentenverenigingen. Het was een sportief succes.

Tijdens deze leuke activiteit moesten de deelnemers van de studentenverenigingen de klimwand op. Bij de eerste ronde was er nog niets aan de hand, iedereen mocht zonder blindering of wat dan ook naar boven. Maar bij de tweede ronde kregen de deelnemers een blinde bril op. Dit om twee dingen te ervaren. Ten eerste hoe het is om blind te zijn en ten tweede wat voor een uitdagingen sporten voor een geblindeerd iemand met zich meebrengt.

De opkomst was hoog. Er waren maar liefst dertig man afkomstig uit zeven verschillende verenigingen. Alle deelnemers streden om de SCHIB- trofee, maar alleen een kon hem winnen. En om het winnen, moest je niet gewoon omhoog klimmen, maar boulderen. Dit is een vorm van klimmen waarbij je opzij moet klimmen. Degene met de snelste tijd wint. Dit werd na een stevige strijd, studentenvereniging Gumbo. Gefeliciteerd!